Angstterapi

Scroll
Scroll

Calmo arbejder med angst

 • Angstkurser
 • Individuel angstterapi
 • Foredrag og oplæg om angst for professionelle

I Danmark er der mere end 350.000 mennesker, som årligt henvender sig til sin læge, med symptomer på angst. Behandlingsmetoderne for angst er mange, men desværre er den mindst effektive, den meste brugte – nemlig medicinsk behandling.

I Calmo arbejdes der med angst, som en naturlig del af det at være menneske og ikke en sygdom. Angst er en medfødt følelse som vi alle har, når vi oplever noget som vi tolker som værende ubehageligt, enten fysisk eller psykisk. Efter en ubehagelig oplevelse, som vi har sanset igennem en af vore 5 sanser, husker vores krop oplevelsen, og vil igennem automatisk tilpasning, forsøge at undgå lignende oplevelser i fremtiden. Dette sker på to måder:

 1. I vore tanker, hvor vi kan forsøge at forudsige fremtiden og planlægge den
 2. I nuet hvor vi vurderer og fortolker situationer – og hvis de bare ligner noget ubehageligt, som vi har erfaret tidligere, begynder vi automatisk at forsøge på at undgå det. (Mennesker, steder, situationer o.lign)

Den eneste måde vi kan lære at leve med vores angst, er ved at acceptere at den er der og ved at tilegne os nye erfaringer som viser os, at ikke alle situationer er ens, bare fordi de ligner noget som engang var ubehageligt. (F.eks. bestemte typer af mennesker, jobs, begivenheder, steder, situationer)

Vi skal altså lære at tro på, at vi kan handle når situationerne opstår, og ikke forsøge at fikse situationer inden de opstår, ved at bekymre os overdrevent.

Læs mere om kurser og individuel terapi for personer med angst her.

Læs mere om cases og eksempler på arbejdet med klienter her.

Læs artikler om angst her.

Scroll

Udtalelser fra klienter

 • Rinaldo var god til hurtigt at arbejde sig ind på de konkrete områder, som jeg havde udfordringer med. Undervejs brugte vi forskellige metoder, som alle hjalp mig til at få et bedre kendskab til mig selv.

  Søren

 • Det der står mest frem er at jeg er mere ansvarlig og handler når der skal handles. Det giver mig styrke og modenhed som jeg manglede fordi jeg ofte gik i offer rollen! Det gavner ingen og det har betydet meget for mig at forstå dette!

  Mango

 • Jeg har efter samtaler og fysiske og psykiske øvelser, fået et helt nyt liv. Jeg har forstået at min angst kommer når undgår at handle, men i stedet tænker og isolerer mig. Jeg har fået mod til at trodse min angst, og få nye erfaringer. Jeg er fri!

  Majbritt